گیربکس مرسدس بنز با انتخاب دقیق دنده، زمان کوتاه تعویض، بدون کوچکترین اختلال در سواری و عملکرد بهینه یکی از دقیقترین سیستمهای انتقال قدرت در جهان است. موتورها و سیستم انتقال قدرت کاملا مطابق با عناصر الکترونیکی تعبیه شده است. نمونههای گیربکس مرسدس بنز طیف گستردهای از انواع مکانیکی تا خودکار از ۵۰۰ تا ۳۳۰۰ نیوتون بر متر را ارائه میدهد. بسته به برنامه، طیف گستردهای از سیستمهای انتقال قدرت میتواند با هم ترکیب شود و سواری ایدهآلی را برای شما به ارمغان بیاورد.
اولین تلاشها برای ساخت گیربکس اتومات مرسدس بنز
مرسدس بنز از سالهای ابتدایی تولید اتومبیل به دنبال یافتن راهی بود که بتواند سیستم گیربکس را اتومات کند. یک عامل ثابت در طول تاریخ باعث میشد که این شرکت تحقیق و توسعه در زمینه سیستمهای انتقال قدرت را متوقف نکند آن هم شخصیتی است که گیربکس به اتومبیل میدهد. مهندسان همواره تلاش میکنند که نه تنها ابزاری بسازند تا کارها را ساده کند بلکه به طور مستمر برای متناسب شدن این ابزارها با شرایط بشر تلاش کنند. این تلاشها به جایی رسید که به جای مبدل گشتاور، گیربکس جدید دارای یک کلاچ استارت هیدرولیکی شد. مزیتی که با کاهش اتلاف انرژی همراه بود. سیستم دندهای سیار چهار سرعته ثانویهای شامل سه کلاچ با چند دیسک و سه ترمز باند تعبیه شد.
پیشرفت گیربکس اتومات مرسدس بنز در ۲۰ سال اخیر
پیشرفت گام به گام سیستمهای انتقال قدرت از زمان تولید تا اوایل سال ۲۰۰۰ با آزمون و خطاهای بسیاری همراه بود. سال ۲۰۰۳ بود که اولین جعبه دنده اتوماتیک هفت سرعته برای اتومبیلهای سواری ۷G-TRONIC تولید شد. در ابتدا این جعبه دنده به عنوان یکی از ویژگیهای استاندارد برای مدلهای E 500 (W 211) ، S 430 و S 500 (W 220) ، CL 500 (C 215) و SL 500 (R 230) معرفی و جایگزین گیربکسهای پنج دنده سابق شد. این سیستم انتقال قدرت، علاوه بر کاهش قابل ملاحضهای که در مصرف سوخت و عملکرد تعویض دنده داشت. سیستم دنده سریعتر و نرمتر کار میکرد و نسبت به سیستم اتومات قبلی کارآمدتر بود. بنز ۲۰۰۳ بار دیگر پیشتازی این برند را در تولید اتومبیلهای پیشتاز برجسته کرد.
نسل پنجم گیربکس اتومات مرسدس بنز
نسل پنجم گیربکس اتوماتیک برند مرسدس ۷G-TRONIC که برای گشتاور مداوم ۷۰۰ متر نیوتن است. محبوبیت گیربکس اتوماتیک همزمان با تکامل فنی آن توسعه یافت. تا سال ۲۰۰۴ ، گیربکس اتوماتیک برای کلاس S استاندارد بود ، در حالی که حدود ۸۸ درصد از مشتریان کلاس E، خودروهای خود را با گیربکس اتوماتیک سفارش می دادند و سهم مربوط به کلاس C حدود ۶۵ درصد بود.
گزینه هفت سرعته دیگر ،جعبه دنده ابتکاری ۷ سرعته اسپرت AMG SPEEDSHIFT MCT بود که به طور مشترک توسط مهندسان برند AMG و مرسدس بنز ساخته شد. این سیستم اولین بار در SL 63 AMG (R 230) به کار رفت که در آوریل ۲۰۰۸ به بازار عرضه شد. این گیربکس به جای مبدل گشتاور معمولی، از یک کلاچ کوچک و منعطف استفاده می کرد. در رابطه با عملکردهای دو کلاچ و RACE START ، اتصال مستقیم به سیستم انتقال قدرت، باعث ایجاد تجربههای جدید در رانندگی شد. حس پویایی و سبکی حین رانندگی را با این سری از تولیدات مرسدس بنز میتوانستید حس کنید. سیستم MCT به معنای سیستم چند کلاچ بود و اشاره به نقش تعیین کننده کلاچ در سیستم انتقال قدرت داشت. این سیستم انتقال قدرت پیشرفته برای مقادیر گشتاور بالا و حداکثر دور موتور تا ۷۲۰۰ دور در دقیقه طراحی شده است. با استفاده از ماده سبک منیزیم وزن بسیار کم ۸۰ کیلوگرمی سیستم نیز مزیت قابل توجهی بود.
گیربکس اتومات مرسدس بنز ECO
در سال ۲۰۱۰ مرسدس بنز جعبه دنده ۷ سرعته اتوماتیک ۷G-TRONIC PLUS را در نسل جدید CL-Class (مدل سری ۲۱۶) ارائه داد. این سیستم انتقال قدرت، راحت تر ، سریع و اقتصادی از نسل اول ۷G-TRONIC کار می کرد. بهره وری آن با معیارهایی مانند اتصال موتور که باعث کاهش بیشتر لغزش مبدل و کاهش اصطکاک دنده به میزان قابل توجهی می شود ، بهینه شد. نوآوری های مختلف باعث شد که هنگام حرکت خودرو در حالت ECO ، دور موتور کاهش یابد و سهم مهمی در کاهش مصرف سوخت داشته باشد.
نوآورانه و خلاقیت را در جعبه دنده اتوماتیک خودروهای F 800 Style در سال ۲۰۱۰ میتوان یافت: در نسخه هیبریدی که پرچمدار جدیدترین فناوری روز دنیاست، مهندسان مرسدس بنز ، ماژول هیبریدی با گشتاور بالا را با حدود ۸۰ کیلووات( ۱۰۹ اسب بخار) ادغام کرده اند در محفظه گیربکس ۷ سرعته اتوماتیک ۷G-TRONIC قرار دارند. با این روش، مرسدس بنز با جسارت سنتهای دیرینه این برند در زمینه مهارت های فنی ساخت دنده اتوماتیک را پیش می برد و امروزه برترینهای سیستم انتقال قدرت را با رویکرد انطباق با موتورهای هیبریدی پلاگین پیش میبرد.
مبع:ستاره ایران