ZF اولین گیربکس ۹ سرعته در جهان را به تازگی به بازار عرضه کرده است که توسط کمپانی ZF آلمان طراحی و ساخته شده است.
در این مقاله قصد داریم درباره این کمپانی و گیربکس ZF و مقایسه این گیربکس با گیربکس AL4 به شما اطلاعات بیشتری بدهیم.با ما همراه باشید.
تاریخچه شرکت ZF:
فریدریشسهافن آگ،در زبان آلمانی به اختصار ZF شناخته می شود. ZF یک شرکت فناوری جهانی است که سیستم هایی را برای خودرو های سواری، وسایل نقلیه تجاری و فناوری صنعتی فراهم می کند که نسل بعدی حرکت را ممکن میکند.
ZF به وسایل نقلیه اجازه می دهد تا ببینند ، فکر کنند و عمل کنند.ZF در چهار حوزه فناوری کنترل حرکت خودرو ، ایمنی یکپارچه و محرک نیروی الکتریکی محصول و راه حل های نرم افزاری جامعی را برای سازندگان خودرو ارائه می دهد.
شرکت ZF در سال ۱۹۱۵ توسط فردیناند فون سپلین بنا نهاده شد. فردیناند سپلین مخترع کشتی هوایی بود.سپلین ابتدا شرکت ZF را برای تولید جعبه دنده برای کشتی های هوایی خود تاسیس کرد اما به مرور زمان و با به دست آوردن مهارت و تجربه در تولید جعبه دنده و سامانه های انتقال قدرت، شروع به همکاری با شرکت های خودرو سازی، برای ساخت سامانه های انتقال قدرت برای خودرو ها کرد.
از آن زمان تا کنون شرکت زد اف از برترین طراحان سامانه های انتقال قدرت و جعبه دنده در جهان است.
عمده شهرت این شرکت به دلیل طراحی و ساخت اکسل و گیربکس کامیون ها، اتوبوس ها، ماشین آلات کشاورزی توربین های بادی و تجهیزات سنگین در جهان می باشد.
گیربکس ZF چیست؟
این گیربکس اتومات تا کنون به صورت ۴ سرعته ،۵ سرعته، ۶سرعته، ۷ و ۸ سرعته اتوماتیک تولید شده است که تولید جدید این شرکت، گیربکس فوق العاده ۹ سرعته است که اولین گیربکس ۹سرعته در جهان می باشد به بازار عرضه شده است. گیربکس زد اف یک گیربکس تقریبا پیچیده اما بسیار کارآمد است که در خودرو های ساخت ایران نیز قابل استفاده است. همانطور که گفتیم این گیربکس اتوماتیک ساخت کشور آلمان می باشد، است که از سال ۲۰۰۱ تولید شده است.
همانطور که گفتیم گیربکس ZF با خودرو های داخلی سازگاری دارد و علت اصلی آن به دلیل کمپانی پژو می باشد. که روی خودرو های پژو پارس از آن استفاده می شود.
یکی از علت های پر طرفدار بودن پژو پارس در بین کاربران به همین علت می باشد که با استفاده از این گیربکس و فناوری ویژه استفاده در آن سرعت تعویض دنده بسیار بالاست و سواری و راحتی بهتر و بیشتری به راننده می دهد.
مزایا استفاده از گیربکس زد اف :
گیربکس ZF به علت فناوری بالایی ک دارد قطعه ای بسیار کارآمد در گشتاور خودرو است که مزایای خوبی برای حرکت خودرو فراهم می کند:
۱-استفاده راحت از گیربکس
۲-عملکرد بهینه
۳-سرعت بالا در تعویض نده
۴-تطبیق پذیری بالا
۵-کاهش مصرف سوخت
۶-شتاب زیاد
گیربکس ZF در چه خودرو هایی استفاده می شود؟
گیربکس زد اف یک گیربکس اتومات است که در طیف وسیعی از خودرو ها استفاده می شود :از جمله در در خودرو های کمپانی پژو ،هیوندا و BMW و رنجرور ،آئودی ،پورشه، کرایسلر و حتی کامیون ها و ماشین های سنگین بسته به مدل مورد نیاز کارایی دارد. این گیربکس موجب می شود که راننده هیچ دخالتی در تعویض دنده نداشته باشد و بدین ترتیب رانندگی راحت و بی دردسرتری را تجربه میکند و از مزایای گیربکس اتوماتیک بهره میبرد.
مخصوصا در کلان شهر ها و ترافیک های همیشگی آن ها گیربکس اتوماتیک بسیار به کار راننده ها خواهد آمد چرا که با استفاده از این جعبه دنده خودرو با توجه به سرعت، دنده مناسب را انتخاب می کند.
عملکرد بهینه:
به دلیل وجود سنسورها و سیستم های الکترونیکی ای ویژه ای که در این گیربکس اتومات قرار دارد به راحتی دور موتور و طرز رانندگی تشخصی داده می شود و دنده مناسب انتخاب می شود بدین تربیت باعث کاهش مصرف سوخت و افزایش عمر مفید قطعات خواهد شد.
سرعت بالا در تعویض نده:
گیربکس های ZF به دلیل مجهز بودن به قطعه Quick shift به نرمی و به سرعت عمل تعویض دنده را انجام می دهند به صورتی که راننده و سرنشینان چیزی حس نمیکنند. برخلاف بعضی مدل های دیگر که در هنگام تعویض دنده ضربه ای به اتاق وارد میشود.
تطبیق پذیری بالا:
همانطور که قبلاً اشاره کردیم در ساخت این قطعه، از سیستمهای الکترونیکی و سنسورهای بسیار پیشرفته استفاده شده است که موجب میشود نیازهای موتور بهخوبی شناسایی شده و دندهها به شکلی کاملا هوشمند تعویض شوند. جالب است بدانید سبک رانندگی شما و مسیری که در آن رانندگی میکنید، توسط سیستمهای موجود در گیربکس زد اف شناسایی شده و با استفاده از آن عملکرد خود را بهینه میکند.
تبدیل گیربکس دستی به اتوماتیک :
همانطور که قبلا گفتیم گیربکس ZF با خودرو های داخلی سازگاری دارد، پس اگر قصد تبدیل گیربکس دستی به اتومات دارید تا از مزایای گیربکس اتوماتیک بهره ببرید این گیربکس می تواند گزینه بسیار خوبی برای انجام این امر باشد.
خرید و قیمت گیربکس ZD:
شرکت زد اف به طور مداوم روی کیفیت جعبه دنده های خود کار میکند. هنگامی که ۶HP وارد بازار شد در مقایسه با ۵HP هم طول و هم وزن کمتری داشت و مصرف سوخت را تقریبا تا ۷% کاهش داد. رفته رفته فناوری جعبه دنده های زد اف بالاتر رفته و مدل هایی مثل ۸HP و ۹HP به بازار عرضه شد.
برای خرید آنلاین یا حضوری انواع گیربکس زد اف می توانید از قسمت محصولات همین سایت اقدام کنید و با ما در تماس باشید. تا کنون گیربکس های زانتیایی،بی ام و ، کوپه و … جهت تامین نیاز شما مشتری گرامی موجود شده اند.
معایب گیربکس زد اف:
- هزینه بالا :به علت وجود سنسور ها و سیستم های الکترونیکی پیشرفته ای که ذکر کردیم هزینه نگه داری این گیربکس بالاست بنابرین جهت جلوگیری از خسارت های بالا سرویس دوره ای گیربکس اتومات زد اف خود را فراموش نکنید.
- پیچیدگی : برای تعمیر این نوع گیربکس حتما باید به متخصص مراجعه کنید، توجه کنید که خرید گیربکس زد اف را نیز از فروشند های معتبر صورت دهید.
- وزن بالا:گیربکس zf وزن بیشتری نسبت به نسلهای قبلی این قطعات دارد. در نتیجه، مصرف سوخت و کارایی خودرو را تحتتأثیر قرار میدهند؛ به همین دلیل است که نصب این قطعه روی تمام ماشینهای موجود در بازار توصیه نمیشود. اگر قصد تعویض گیربکس دستی به اتومات zf را دارید قبل از انجام اینکار حتما با متخصص مشورت کنید در غیر این صورت احتمال عدم تعادل در خودرو خود را خواهید داشت.
مقایسه گیربکس ZF و AL4:
بررسی کامل گیربکس ای ال ۴ را در مقاله های قبلی ما بخوانید.
گیربکس AL4 و گیربکس ZF هر دو گیربکس های پر استفاده در خودرو هایی است که داخل کشور وجود دارند اما هرکدام مخاطب و طرفدار های خود را دارند در اینجا به مقایسه موردی این دو گیربکس اتوماتیک محبوب پرداخته ایم.
۱- گیربکس ۴ AL یک گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک است در حالی که گیربکس ZF یک گیربکس گیربکس ۶سرعته به بالاس
۲-گیربکس ZF باعث کاهش مصرف سوخت می شود در حالی که AL4 مصرف را افزایش می دهد.
۳- AL4 گیربکس ساده ترری نسبت به ZF می باشد.
۴- گیربکس ZF بسیار کارآمد تر و قابل اعتماد تر ازگیربکس ای ال۴ می باشد.
۵-گیربکس AL4 ارزان تر از گیربکس زد اف است.
نام تعدادی از خودرو هایی که گیربکس زد اف روی آن ها نصب شده است:
Citroën BX 1.9 ۱۹۸۷-۱۹۹۳
Citroën BX 1.6 ۱۹۸۷-۱۹۹۳
۱۹۸۷-۱۹۹۳ Peugeot 205 1.6
۱۹۸۷-۱۹۹۹ Peugeot 205 1.9
Peugeot 305 1.5 ۱۹۸۷-۱۹۸۹
۱۹۸۷-۱۹۹۵ Peugeot 309 1.9
Peugeot 405 1.6 ۱۹۸۷-۱۹۹۷
Peugeot 405 1.8 ۱۹۸۷-۱۹۹۹
Peugeot 405 1.9 ۱۹۸۷-۱۹۹۷
Austin R17 ۱۹۹۱-۱۹۹۸
Citroën ZX 1.8 ۱۹۹۲-۱۹۹۸
Citroën Xantia 1.8 ۱۹۹۳-۱۹۹۸
Citroën Xantia 2.0 ۱۹۹۳-۱۹۹۸
۱۹۹۳-۲۰۰۱ Peugeot 306 1.8