امروزه با افزایش روز افزون قیمت سوخت و هزینه های بالای پالایش آن بسیاری از مردم به سمت استفاده از خودرو های کم مصرف می روند. خودرو های هیبریدی یکی از بهترین نمونه ها برای براوردن این تقاضا هستند.
تکنولوژی جدید همیشه خواستار زیادی دارد. اما بهتر است که بدانیم این خودرو ها از چه اجزایی تشکیل شده اند و چه سازوکاری دارند. مجموعه تاپ گیربکس تمامی اطلاعات لازم را در این زمینه در اختیار شما قرار میدهد تا جهت خرید و یا تعمیر خودرو بتوانید بهترین تصمیم گیری را انجام دهید. در ادامه مقاله با معرفی اجزای خودرو هیبریدی با ما همراه باشید.
یک خودروی هیبریدی شامل بخش های مختلفی می باشد:
۱-باتری: در یک وسیله نقلیه الکتریکی، باتری اصلی ترین عامل برای حرکت خودرو است. همچنین برق مورد نیاز لوازم جانبی خودرو را نیز تامین می نماید.
۲-ژنراتور الکتریکی: در هنگام ترمز گرفتن، ژنراتور وارد مدار میشود. با آمدن ژنراتور داخل مدار، هم باعث شارژ باتری میشود و هم عمل ترمز گیری را انجام میدهد. و برق تولید شده را به باتری ها منتقل می کند.
۳-موتور احتراق داخلی: در خودروهای هیبریدی موتور احتراق داخلی به عنوان یکی از اجزای اصلی این سیستم بکار میرود و در این خودروها موتور احتراق داخلی حذف نمیشود، بلکه موتور الکتریکی به عنوان موتور کمکی به کار میرود.موتور احتراق داخلی یا همان موتور بنزینی وظیفه مهمی را در عملکرد این خودرو دارد که می توانید در مقاله مربوط به آن مطالعه فرمایید.
۴-موتور الکتریکی: به عنوان موتور کمکی در زمان شتاب گیری و در زمان حرکت وارد مدار میشود و قدرت مضاعفی به خودرو میدهد.
۵-کنترل کننده قدرت: این واحد، جریان انرژی الکتریکی تولید شده توسط باتری را مدیریت کرده و بر سرعت موتور کشش الکتریکی و گشتاور تولیدی آن نظارت می کند.
۶-سیستم خنک کننده: این سیستم محدوده دمای عملیاتی مناسب موتور، موتور الکتریکی و سایر اجزا را حفظ می کند.
۷-گیربکس: گیربکس نیروی مکانیکی را از موتور احتراق داخلی و یا موتور الکتریکی به چرخ ها برای به حرکت درآوردن آن ها منتقل می کند.
بهترین خودروهای هیبریدی جهان
خودروهای هیبریدی در بسیاری از کشورهای جهان بسیار مورد استقبال قرار گرفته اند که در اینجا به تعدادی از پرطرفدارترین آن ها اشاره خواهیم کرد:
کیا اپتیما هیبرید
هیوندای سوناتا هیبرید
لکسوس NX300H
هوندا آکورد
تویوتا پریوس
تویوتا کمری هیبرید
فورد فیوژن انرژی
فورد فیوژن هیبرید
شورلت وولت
در ادامه با مشخصات فنی لکسوس NX هیبرید آشنا خواهید شد:
نسخه هیبریدی لکسوس NX بهصورت محدود و ابتدا از مدل ۲۰۱۵ به ایران آمد ولی واردات انبوه آن از مدل ۲۰۱۶ آغاز شد. NX300H با اینکه ظاهر تقریبا مشابهی با NX200T دارد اما در قسمت فنی کاملا با آن متفاوت است؛ کمحجم شدن پیشرانه، حذف توربوشارژ، اضافهشدن دو موتور الکتریکی در محورهای جلو و عقب و همچنین یک موتورالکتریکی در نقش ژنراتور (برای استارت پیشرانه و شارژ باتریها) و نهایتا بهرهبردن از گیربکس CVT با کنترل الکترونیکی از مهمترین این تفاوتهاست. جالب است بدانید که هم پیشرانه هیبریدی و هم گیربکس آن هردو با تویوتا کمری هیبریدی مشترک است. نکته مهم اینجاست که استقبال مشتریان ایرانی از NX300 تاکنون بیشتر از مدل NX200 آن بوده. NX300 نیز همچون برادر توربوشارژش با انبوهی از آپشنهای مختلف به کشورمان آمده است.
مشخصات فنی
محور محرک
دو دیفرانسیل
گیربکس
E-CVT
پیشرانه
۴ سیلندر با موتور الکتریکی
حجم موتور
۲.۵ لیتر